Два от тях остават в САЩ за обучение   Целият пакет

...
Два от тях остават в САЩ за обучение
  Целият пакет
Коментари Харесай

Дали? Осемте F-16 Block 70 пристигат до края на следващата година

Два от тях остават в Съединени американски щати за образование

 

Целият пакет от осем самолета F-16 Block 70 ще пристигна до края на идната 2025 година, заяви след края на съвещанието на Комисията по защита в Народното събрание служебният боен министър Атанас Запрянов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че два самолета F-16 ще ни бъдат предадени от Съединени американски щати до края на тази година, само че ще останат там за образование на техните водачи. Ще се създаде и още един аероплан, който дружно с другите два, ще дойдат у нас до края на първото тримесечие на 2025 година, добави Запрянов.

След това още три самолета ще дойдат второто тримесечие следващата година и още два до края на годината, уточни служебният министър и заключи, че по този начин целият пакет от осем самолета ще пристигна до края на идната 2025 година, предава dnes.bg.

По този контракт ние плащаме единствено това, което сме получили, посочи Атанас Запрянов. Ако пристигна тренажор, ние го ревизираме, тестваме, подписват се приходно-разходни документи и от нашата сметка сумата се заплаща с наше позволение. Банковата сметка, разкрита във Федералната аварийна банка на Ню Йорк, е под надзор на Министерството на защитата, уточни министърът.

Комисията по защита на днешното си съвещание утвърди Законопроект за одобрение на интернационален контракт за Изменение и допълнение № 2 на интернационален контракт (LOA) BU-D-SAB „ Самолети F-16 Block 70 и обвързвана с тях поддръжка “, импортиран от Министерския съвет.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР